Wie zijn wij?Vrijwilligers

Casa Latina is een culturele organisatie, die een podium biedt voor de cultuur uit Mexico, Midden- en Zuid-amerika, ook wel geheten Latijns-Amerika.
Onze activiteiten zijn steeds gericht op het stimuleren van culturele ontplooiingen en culturele uitwisselingen. Vanuit de gedachte, dat het kennis nemen van elkaars culturele achtergronden verrijkend is en ook bevorderlijk voor het met elkaar samen leven. In zo’n multi-etnische en ontspannen culturele sfeer kan ook vriendschap ontstaan tussen de diverse bevolkingsgroepen en generaties.

Wat doen we?

Daarom organiseren wij culturele activiteiten zoals salsafeesten, workshops, taal- en danslessen, speciale thema-avonden. Voor iedereen. Dus voor zowel Latijns-Amerikaanse mensen als voor mensen uit andere culturen in en om Utrecht. Onze activiteiten zijn steeds gericht op het samenbrengen van mensen om van elkaar en van elkaars cultuur te leren. Steeds in een gezellige sfeer, met muziek en lekker eten.

Wanneer?

Iedere 2e zaterdag van de maand houden wij een feestavond waarbij we de cultuur van een bepaald Latijns- Amerikaans land presenteren. Er zijn dan bijvoorbeeld lekkere hapjes te verkrijgen uit dat specifieke land en ook muziek om op te dansen.
Een aantal keer per jaar organiseren wij workshops over integratieonderwerpen en persoonlijke ontwikkeling.
Wekelijks regelen  wij taal- en danslessen.

Waar doen we dit?

Voor onze activiteiten maken we gebruik van de zalen in het Trefcentrum OASE. Het trefcentrum bevindt zich aan de Cartesiusweg 11, 3534 BA in Utrecht (pal naast NS Station Zuilen)
Deel/Compartir